Miilu Bar & Grill
Sielu pohjoisesta, makuja maailmalta
Tervetuloa ravintolaamme
MIILUN GRILLIT SEKÄ PUU-UUNI SYTTYVÄT JÄLLEEN RUSKAVIIKOILLE!
Hento savun tuoksu täyttää tienoon ja sointuu yhteen kauniin järvimaiseman kanssa
Miilu Pop-up Tornio @ravintola Paja
8.11.2025
Ala carte
Ruskan A la carte listamme löydät täältä
Check Ruska Ala carte list in English here
Huom: Keittiö sulkeutuu 30min ennen ravintolan sulkemisaikaa.
Signature menu 85€
LOBSTER ARANCINI
rapeaa hummeri risottoa, hummerimajoneesia, katsuobushia
YELLOW BEET & REINDEER HEART
puu-uunissa paahdettua keltajuurta, vuohenjuustoa, savustettua poron sydäntä
GARLIC SOUP & SWEET BREAD
kermainen valkosipulikeitto, paistettua kateenkorvaa, timjamia
BLACK ANGUS SIRLOIN
grillattua härän ulkofilettä, paahdettua perunaa, chimichurria
MATCHA APPLE
matcha teellä maustettua valkosuklaamoussea, omena granite
(menut tarjolla vain koko pöytäseurueelle)
MENU MIILU LOUNAS
1 ruokalaji 19,- / 2 ruokalajia 30,- / 3 ruokalajia 39,-
ALKUUN
CEVICHE (G, L)
sitruunalla marinoitua lohta, chiliä, rapukakkua, korianteria
QUAIL (G, L)
grillattua viiriäisen koipea, savustettua selleriä, rapeaa valkosipulia
YELLOW BEET (G, L)
puu-uunissa paahdettua keltajuurta, vuohenjuustokreemiä, savustettua selleriä
PÄÄRUUAKSI
TOAST SKAGEN (L)
katkarapuja, tilli-briossia, majoneesia, mätiä
IBERICO PORK (G, L)
karamellisoitua Iberico porsaan poskea, valkopapua, chorizoa
PUMPKIN RISOTTO (G, L)
kurpitsarisottoa, paahdettuja kurpitsansiemeniä, parmesaania
JÄLKEEN
MELON & GRANITA (G, L)
marinoitua melonia, shisoa, sitrusta
( lounaat tarjolla arkisin 12:00-15:30 )
Tulevia tapahtumia
Ruskaviikot
2.9.2025-28.9.2025
Miilu Pop-Up Tornio @ravintola Paja
8.11.2025
Nyt sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus kokea Miilun ainutlaatuinen tunnelma ja makumaailma Torniossa. Illan isäntänä toimii ravintola Paja, joka sijaitsee Elämystehdas Lappari -kiinteistössä.
Tiedustelut sekä pöytävaraukset restaurant@miiluresort.fi sekä puhelimitse +358 400485007
Miilu X Levi MC
14.-15.11.
Miilu Bar & Grill otti historiansa ensimmäiset asiakkaat vieraakseen Levin maailmancupin yhteydessä marraskuussa 2024. Legenda oli heti syntynyt.
Tervetuloa nauttimaan ainutlaatuisesta illallisesta Ylläsjärven kauniiseen luonnon helmassa sijaitsevaan ravintolaamme, jossa taidokas keittiö yhdistyy avotulen lämpöön ja aitoon makuun. Tarjoamme teille ja yrityksellenne unohtumattoman kokemuksen, joka vie teidät makumatkalle, jossa savun tuoksu, huippulaadukkaat pientuottajien viinit ja ainutlaatuiset raaka-aineet luovat täydellisen harmoniaan.
Menu Levi MC
85€/hlö
LOBSTER ARANCINI
rapeaa hummeri risottoa, hummerimajoneesia, katsuobushia
YELLOW BEET & REINDEER HEART
puu-uunissa paahdettua keltajuurta, vuohenjuustoa, savustettua poron sydäntä
GARLIC SOUP & SWEET BREAD
kermainen valkosipulikeitto, paistettua kateenkorvaa, timjamia
BLACK ANGUS SIRLOIN
grillattua härän ulkofilettä, portviini glaze, ruskeassa voissa haudutettua shalottisipulia
WINTER APPLE
matcha teellä maustettua valkosuklaamoussea, omena granite
(Menu tarjolla vain koko pöytäseurueelle)
VIINISUOSITUKSET MENULLE 55€ / 69€
ALKOHOLITON JUOMAPAKETTI 29€
Menu Signature exclusive with caviar 120€ per henkilö

Miilu Bar & Grill
Tarinamme
Miilu Resort sekä sen yhteydessä toimivan ravintolamme Miilu Bar & Grill:n tarina alkoi, kun kolme kaverusta löivät ajatuksensa yhteen.
Halusimme tuoda hiihtoladun varteen ravintolan, jonka grillissä palavien hiilien tuoksu täyttää lähitienoon ja sisällä soiva musiikki vie kauempaakin saapuneen tulijan ajatuksissaa maailman eri ääriin.
Ravintolan, minne on helppo tulla vaikka monot jalassa, ja silti nauttia illallisen joko lyhyesti tai pidemmän kaavan mukaan.
Ruokamme sopii yhdessä jaettavaksi pöytäseurueen kesken tai jokainen voi valita itselleen mieluisia annoksia a la carte listaltamme. Suosittelemme viiden ruokalajin kausittain vaihtuvaa Menu Miilua, mihin keittiömestarimme ovat valinneet ravintolamme parhaimpia annoksia.
Klassikko cocktaileja, harvinaisempia viskejä takkatulen äärellä, vaihtuvaa viinivalikoimaa ja jääkylmiä oluita.
Ystävällistä ja sopeutuvaa palvelua, yhdessä vietettyä aikaa sekä taianomaisia revontulia Ylläsjärven yllä.
Miilu Bar & Grill ylsi ensimmäisenä toimintavuotenaan 2025 Suomen parhaat ravintolat listalla lapin kolmanneksi parhaaksi ravintolaksi ja valtakunnan listallakin sijalle 91! Lue lisää täältä
Tekijät
Keittiöstämme vastaa Helsingin ruokamaailmassa meritoitunut, Miilun oma poika Alex Räsänen joka on aikaisemmin toiminut keittiöpäällikkönä mm. ravintola Topassa, Farangissa ja Gaijinissa. Alexin apuna ravintolassa toimii kova joukko pitkän linjan rautaisia ammattilaisia.
Ruokafilosofiamme
Ruoka valmistetaan alusta saakka itse sesongin parhaista raaka-aineista, ja kokonaisuutta täydentämään tarjoamme upean juomavalikoiman. Konseptimme perustuu avotulella grillattuihin lihoihin, kokonaisiin kaloihin, kasviksiin sekä erilaisiin mereneläviin, jotka saavat tuekseen lisukkeita ja kastikkeita maailman eri keittiöistä.
Teemme yksinkertaista ja maukasta ruokaa intohimolla, aina kipinää silmäkulmassa.
Suomalaista lähiruokaa, koti- ja ulkomaiset parhaat raaka-aineet aina sesongin mukaan.
Aidoilla puuhiilillä grillattua, savustettua, eri maailman mauilla leikittelevää, puhdasta ruokaa.
Juomat
Juomavalikoimamme on uskalias ja kokeileva. Tyylikkäitä kuplia, suuria viinejä pieniltä tiloilta, kansainvälisiä cocktaileja, raikkaita mocktaileja, paikallisia oluita ja kaiken kruununa ainutlaatuinen viskivalikoima. Perinteisempien yhdistelmien lisäksi rohkaisemme kokeilemaan viskin ja avotulella valmistettujen annosten kokonaisuuksia.